Maatschappelijk werk en sociale raadslieden

Gewijzigde spreekuren tijdens de vakantieperiode:
Spreekuur Winsum: iedere woensdag 10-11.00 uur
Gesloten op 9 en 23 augustus

Tijdens de vakantieperiode bent u welkom op ieder ander MJD-spreekuur ongeacht uw woonplaats.
U kunt ons maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur bereiken via 085-0438330, of per mial: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijziging inloopspreekuur Maatschappelijk werk en Mantelzorgondersteuning

Met ingang van 1 april zijn de inloopspreekuren van zowel het Maatschappelijk werk, Mantelzorgondersteuning en Sociaal Raadsliedenwerk elke woensdagmorgen van 10 tot 11 in het Gezondheidscentrum Winsum. Tijdens het spreekuur zijn we telefonisch bereikbaar via 0595-443516.

Hiermee komt het Mantelzorgspreekuur in de Blauwe Schuit op dinsdagmorgen te vervallen.
Steunpunt Mantelzorg
Monica Blom
06-48874339
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemeen maatschappelijk werk/ Sociaal raadsliedenwerk
Van maandag t/m vrijdag bereikbaar via 085- 0438330
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor algemene vragen, informatie en eventuele hulp kunt u terecht op het inloopspreekuur Maatschappelijk werk in Winsum: Meeden 3B, 9951 HZ Winsum. Elke woensdag van 10.00-11.00 uur.

In geval van urgentie, dan kunt u dagelijks telefonisch contact opnemen met een maatschappelkijk werker van MJD, die beschikbaar is voor de gemeenten Bedum, de Marne, Winsum en Eemsmond.
Het nummer is 085-0438330
Indien u bovenstaand nummer belt dan wordt u doorgeschakeld naar de maatschappelkijk werker. Krijgt u in eerste instantie de voicemail, spreek dan desgenwenst een bericht in!
De betreffende persoon zal aansluitend zo spoedig mogelijk contact opnemen.
Ook is het mogelijk een e-mail te sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Het maatschappelijk werk is vrijblijvend te bereiken via tel. 050 - 3126123

Om u een idee te geven met welke vraag u terecht kunt bij het maatschappelijk werk, geven wij u onderstaand een paar voorbeelden:

•    er zijn problemen tussen u en uw partner;
•    u heeft problemen op uw werk;
•    er zijn problemen met de kinderen;
•    er zijn financiële problemen;
•    u voelt zich eenzaam en zou dat anders willen;
•    u heeft een dierbare verloren;
•    er zijn problemen op school;
•    u heeft problemen met uw ouders en samen komt u er niet uit;
•    u bent seksueel misbruikt. U weet niet hoe u verder moet;
•    u bent al een tijdlang gespannen en weet niet waar het aan ligt;
•    u wilt graag enige ondersteuning in de problematiek rond uw arbeidsongeschiktheid.

 

 

En dan ...

Er wordt gestreefd om binnen 14 dagen, na de aanmelding, een afspraak te maken voor een eerste gesprek. Dit gesprek wordt een intakegesprek genoemd. Het gaat dan met name om het probleem waar u mee zit. U kunt hierover vertellen en de maatschappelijk werk(st)er stelt vragen met als doel het probleem zo helder mogelijk te krijgen. Ook kunt u in dit gesprek de voorkeur uitspreken voor een vrouwelijke of mannelijke hulpverlener. Van dit gesprek wordt een verslag geschreven en besproken in de intakevergadering. Hier wordt nagegaan welk hulpaanbod het beste past bij uw problemen. Soms is de conclusie dat gespecialiseerde hulp noodzakelijk is en dat er verwezen dient te worden.Na de vergadering krijgt u een vaste maatschappelijk werk(st)er toegewezen, die samen met u het hulpverleningstraject gaat invullen.Vaak betekent dit een individueel contact, maar in het verlengde daarvan kunt u ook geadviseerd worden om bijvoorbeeld deel te nemen aan een groep.

Het is gebruikelijk na een serie gesprekken te bespreken of de geboden hulp bijdraagt aan de verbetering van uw welzijn.

Kostenloze hulp voor iedereen

Iedereen kan kostenloos een beroep doen op het Algemeen Maatschappelijk Werk. Aanmelden kan zowel telefonisch, als middels het bezoeken van het (inloop)spreekuur op de locatie de Meeden (Gezondheidscentrum). Hiervoor is geen afspraak nodig. Indien noodzakelijk, komt de maatschapelijkwerk(st)er bij u op huisbezoek.

Sociaal raadsliedenwerk

Als ...
- u hulp nodig heeft bij het invullen van formulieren of schrijven van een brief
- een brief van een instantie onbegrijpelijk is
- een overheidsbeslissing onrechtvaardig lijkt
- onduidelijk is of u recht hebt op een uitkering
- u wilt scheiden, maar niet weet welke stappen u moet zetten
- u een bezwaar of klacht wilt indienen
- er een conflict is met een werkgever
Kortom, in al die situaties met (sociaal) juridische kantjes waar u wat meer van wilt weten kunt u bij BSR terecht. Jong en oud kan zich aanmelden bij BSR en Informatiewinkel. Bovendien is het gratis.

Waarvoor kunt u terecht?

Eigenlijk kunt u voor alle vragen op sociaal- juridisch terrein aankloppen bij BSR. Zij helpen u door te vertellen hoe wetten en regelingen in elkaar zitten, dienen aanvragen of bezwaar voor u in, schrijven brieven, adviseren hoe een probleem het beste aangepakt kan worden.
Ook helpen zij bij het invullen van formulieren of het maken van een afspraak met anderen. Zij fungeren ook vaak als klankbord, gesprekspartner of bemiddelaar.
Het Sociaal Raadswerk is onafhankelijk. De medewerkers zijn voor de uitvoering van hun werk geen verantwoording schuldig aan overheden of uitvoeringsinstanties. Al uw persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld en uw privacy wordt zo goed mogelijk gewaarborgd. Alleen met instemming wordt contact met andere instanties of personen opgenomen.
Wilt u een afspraak met de Sociaal Raadsvrouw maken dan kunt u dagelijks tussen 09.00 - en 11.00 uur bellen naar de afdeling maatschappelijk werk.

Sociaal raadsvrouw: Alinda Feddes: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Steunpunt Mantelzorg gemeente Winsum

Contact: Monica Blom, sociaal werker
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Wie is mantelzorger?

Ruim één op de tien Nederlanders verleent onbetaald langdurige en intensieve zorg aan ouders, kinderen, partner of andere naasten. Ze worden mantelzorgers genoemd. De meeste mensen kiezen niet echt voor deze zorgtaak. Ze worden geconfronteerd met de ziekte of beperking van iemand in hun directe omgeving. Ze hebben allemaal een emotionele band met de persoon waarvoor ze zorgen. Tachtig procent van de in Nederland geleverde zorg is mantelzorg. De twintig procent professionele zorg is hierop een aanvulling. De provincie Groningen telt ongeveer 55.000 mantelzorgers.
Langdurig
Vaak is de zorg voor de ander geleidelijk aan gegroeid en een vast onderdeel van het dagelijkse leven geworden. Het komt ook voor dat mensen van de ene op de andere dag mantelzorger worden, als gevolg van een ernstige ziekte of een ongeval. Mantelzorgers kiezen er meestal niet bewust voor om mantelzorger te worden, het overkomt hen. Mantelzorg is bij iedereen weer anders. Sommigen zorgen vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week voor hun partner of broer of zus. Anderen helpen alleen met wat huishoudelijk werk, doen de boodschappen en de was of komen iedere dag even langs.

Dat doe je gewoon

Zorgen voor een ander doe je vaak met plezier. Een overgrote meerderheid van de mantelzorgers vindt die zorg dan ook volkomen vanzelfsprekend. Je zorgt uit genegenheid, plichtsgevoel of de goede relatie die je met de ander hebt. Mantelzorg geeft vaak veel voldoening. Maar je loopt als mantelzorger ook het risico om overbelast te raken. Je eigen sociale leven kan onder druk komen te staan, je kunt de zorg niet voldoende met anderen delen en er kunnen spanningen optreden. De zorg voor de ander kan lichamelijk zwaar zijn en veel energie kosten.

Steunpunt Mantelzorg gemeente Winsum

Er komt veel op de mantelzorger af. Het kost tijd en energie om de zorg en praktische zaken te regelen en ook nog eens zelf in balans te blijven. Kan de mantelzorger hierbij wel wat steun gebruiken? Dan zijn zij bij het Steunpunt Mantelzorg op het juiste adres. Wil men meer weten waar men terecht kan voor hulpmiddelen of hulp, een vrijwilliger? Of men wil zijn/haar verhaal even kwijt? Het steunpunt zorgt er o.a. ook voor om lotgenoten met elkaar in contact te brengen, om hun ervaringen te delen of er wordt een thema- en informatie bijeenkomst georganiseerd. Ook wordt er aan het eind van het seizoen een gezellig uitstapje georganiseerd.
Het Steunpunt Mantelzorg is er voor de mantelzorger! Hier kan men terecht voor informatie en advies, een luisterend oor en praktische hulp. Op maandagmorgen van 9.00 uur – 10.00 uur is er inloopspreekuur in de Blauwe Schuit, Warfstraat 1 of men kan contact opnemen met de Stichting Welzijn & Dienstverlening, Monica Blom: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maatschappelijk werk en sociale raadslieden
 • Contactgegevens

  Herman Colleniusstraat 18
  9718 KT Groningen.

  T: 050-3126123

  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  W: www.mjd.nl

   

 • Afspraak maken?

  In de Gemeente Winsum zijn er de volgende inloopspreekuren voor; maatschappelijk werk, sociaal raadslid en mantelzorgondersteuning:

  • Elke woensdag van 10.00-11.00 uur in het Gezondheidscentrum Winsum, Meeden 3B.
   Tijdens het spreekuur telefonischt bereikbaar op tel.0595-443516

   Voor het inloopspreekuur hoeft u geen afspraak te maken. De hulpverlener haalt u op uit de wachtruimte op de eerste verdieping, naast de trap.


  Meer informatie op: www.winsum.nl

  In geval van urgentie/crisis

  In geval van urgentie, dan kunt u dagelijks telefonsich contact opnemen met een maatschappelkijk werker van MJD, die beschikbaar is voor de gemeenten Bedum, de Marne, Winsum en Eemsmond.
  Het nummer is 085-0438330
  Indien u bovenstaand nummer belt dan wordt u doorgeschakeld naar de maatschappelkijk werker.
  Krijgt u in eerste instantie de voicemail, spreek dan desgenwenst een bericht in!
  De betreffende persoon zal aansluitend zo spoedig mogelijk contact opnemen.
  Ook is het mogelijk een e-mail te sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.