Fysiotherapie Gezondheidscentrum Winsum

 

Het team van Fysiotherapie Gezondheidscentrum Winsum

team GCW 2018

 

Bij de fysiotherapeut kunt u terecht ter behandeling (therapie) èn ter voorkoming (preventie) van lichamelijke klachten.

U kunt op twee manieren in behandeling worden genomen in onze praktijk:

 1. door verwijzing van huisarts of specialist. ( De verwijzing dient schriftelijk te gebeuren)
 2. op eigen initiatief

In het laatste geval vindt er eerst een zogenaamde screening plaats of er een fysiotherapeutische indicatie is en of er geen redenen zijn om u alsnog naar uw huisarts te sturen voor verder medisch onderzoek/behandeling.

Al onze fysiotherapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan in het kwaliteitsregister van de KNGF.

Fysiotherapie Gezondheidscentrum Winsum is naast HKZ-gecertificeerd ook Menzis TopZorg praktijk, Zilveren Kruis Pluspraktijk en heeft de Friesland 3* kwalificatie.
Wij stellen de patiënt centraal en werken voortdurend aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening. U bent verzekerd van zeer goede zorg. U kunt rekenen op heldere informatievoorziening en ruimere openingstijden. Het personeel is hooggekwalificeerd met diverse verbijzonderingen.

Fysiotherapie GC Winsum heeft ook een weekenddienst.

Deze extra service in m.n. bestemd voor mensen met acute klachten of sportletsels.
U bent welkom op ons inloopspreekuur van 16:00-16:30 uur (of in overleg een andere tijd) na het maken van een telefonische afspraak.
We zijn elke zaterdag telefonisch bereikbaar van 09:00-17:00 uur. De weekenddienst wordt verzorgd door Wouter Silvis.

Vergoeding door zorgverzekeraar

U kunt in uw polis vinden of u verzekerd bent voor fysiotherapie. Indien u niet verzekerd bent voor fysiotherapie, of maar voor een beperkt bedrag, is het verstandig dit tijdig met uw fysiotherapeut te bespreken. De tarieven die gehanteerd worden indien u niet verzekerd bent, kunt hier vinden of in de wachtkamer van de praktijk op het prikbord.

Therapie

Fysiotherapiebehandelingen kunnen plaatsvinden voor diverse aandoeningen.
Binnen de praktijk heeft een groot aantal fysiotherapeuten één of meer verbijzonderingen
https://www.fysiotherapiedemarne.nl/therapieen/

Specialisaties

https://www.fysiotherapiedemarne.nl/specialisaties/

 

 • Hans Aalders: Fysiotherapie, Manuele therapie, Kinder manuele therapie, Sportfysiotherapie, Chronische pijn, Nek-, schouder- en armklachten, Kaakgewricht, Flexchair, Heart rate variability (stress management meten), Epley Manoeuvre bij BPPD en Musculoskeletale echografie
 • Robert Folkers
  Fysiotherapie, Manuele therapie, Epley Manoeuvre bij BPPD en Medical Taping
 • José de Vries
  Fysiotherapie, Fysiotherapie op haptonomische basis, Hyperventilatie, Sportfysiotherapie, Chronische pijn, Fibromyalgie, Cyriax, Geriatrie en Medical Taping
 • Judith Ririhena
  Fysiotherapie, Therapeutische Lymfedrainage en oedeemtherapie, Handrevalidatie, Nek- schouder-  en armklachten, Claudicatio intermittens, Geriatrie en Medical Taping
 • Beitske Hiemstra
  Fysiotherapie, Kinderfysiotherapie, Dry Needling en Medical Taping
 • Jellina Detmar
  Fysiotherapie, Beweegprogramma's, Musculoskeletale echografie, Shockwave, EPTE,  Medical Taping en Medische Fitness
 • Ingrid Woldring
  Fysiotherapie, Dry Needling, Epley manoeuvre bij BPPD, Shockwave, EPTE, Medical Taping en Medische Fitness
 • Rianne van den Berg
  Bekkenfysiotherapie en Medische Fitness

 • Sirik Jansma
  Mensendieck
  De oefentherapeut Mensendieck houdt zich bezig met verandering t.a.v. houdings- en bewegingspatronen.
  Waar lichamelijke klachten ontstaan door verkeerd spiergebruik maken wij de patiënt hiervan bewust en gaan we werken aan het corrigeren van houding en beweging, d.m.v. oefeningen.
  Zorgverzekeraars hebben oefentherapie Mensendieck in hun aanvullende pakket opgenomen; het aantal te vergoeden behandelingen kan verschillen per pakket.
  Kinderen onder de achttien en chronische aandoeningen vallen onder de basisverzekering

 • Wim Post
  Podoposturale therapie
  Podoposturale therapie is een behandelwijze waarbij klachten worden beïnvloed door middel van individueel aangemeten inlegzolen.
  Elke vrijdagochtend kunt u (op afspraak) inlegzolen laten aanmeten.
  Een afspraak hiervoor maken is mogelijk via Medisupport, op werkdagen (08:00-13:00 uur) telefonisch te bereiken via 050-3182164.

 • Heleen Oldenburger
  CompressieZorg
  Therapeutische elastische kousen (TEK) worden voorgeschreven door huisartsen of specialisten. Een therapeutische kous is een therapeutisch hulpmiddel dat gebruikt wordt bij verschillende indicaties. Bij CompressieZorg wordt er met zorg en aandacht gemeten én geleverd.
  Elke maandagmiddag (op afspraak) is er een aanmeetspreekuur.
  Een afspraak hiervoor maken is mogelijk via het kantoor van CompressieZorg, op werkdagen (09:00-14:30 uur) telefonisch te bereiken via 050-7001999.
  Buiten deze tijden kan een bericht worden ingesproken, waarna men de volgende werkdag wordt teruggebeld.

Preventie

Beweegprogramma's

https://www.fysiotherapiedemarne.nl/trainingen/

Fysio Fitheidsscan

Jellina Detmar
De Fitheidsscan is een verzameling van objectieve meetinstrumenten om de lichamelijke fitheid te testen.

Medische Fitness

Rianne van der Berg, Arlette Gerritsen en Ingrid Woldring
Op een verantwoorde manier fitnessen onder begeleiding van de specialist in bewegen!
Ook kan er gesport worden onder leiding van één van onze sportinstructeurs, Claudia van der Horn.

Perfect Pilates

Pilates is een trainingsmethode met oefeningen voor een sterk en sportief lichaam. Het bestaat uit m.n. grondoefeningen voor buik, billen, benen, rug en armen. Pilates richt zich op een stevige en stabiele rug, daarom is Pilates geschikt voor beginners en gevorderden maar ook mensen met rugklachten.
De sleutelwoorden bij Pilates zijn: stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing. Stefan van der Horn verzorgt de lessen.

Bootcamp

Bootcamp is het in teamverband sporten in de buitenlucht, waarbij plezier voorop staat. Het doel is om onder professionele begeleiding van een personal trainer effectief te trainen, zodat u uw persoonlijke doelen kunt behalen.
Wilt u graag fitter worden, afvallen of sterker worden, maar staat het idee van een fitnessruimte u tegen? Dan is Bootcamp zeker geschikt. Bootcamp bestaat namelijk uit een afwisselend pakket aan oefeningen die je bij voorkeur in een park uitvoert, zodat je in korte tijd je hele lichaam traint. Zo werk je aan je conditie, doe je rek- en strekoefeningen en komen er leuke, uitdagende spierversterkende oefeningen voorbij. Doordat je in groepsverband traint, ontstaat er al snel een leuke, ontspannen sfeer. De teamgeest zorgt ervoor dat je net dat beetje extra geeft, of je nu individuele oefeningen doet of samenwerkt.Anke Bijma verzorgt de lessen.

Klachten?

Mocht u een klacht hebben over uw behandeling- in de meest ruime zin- dan vragen wij u vriendelijk dit indien mogelijk met de betrokken therapeut op te nemen.
Een andere mogelijkheid is via de onafhankelijke klachtenfunctionaris van het Gezondheidscentrum Winsum.
Een klachtenformulier ligt in de wachtkamer. Het klachtenformulier kunt u deponeren in de rode brievenbus aan de wand in de patiëntenbibliotheek in het Gezondheidscentrum.
U kunt het formulier ook online invullen of downloaden vanaf de pagina Klachtenfunctionaris op de website van het Gezondheidscentrum Winsum: www.gezondheidscentrumwinsum.nl 

 

Fysiotherapie Gezondheidscentrum Winsum
 • Contactgegevens

  T: 0595-442255
  M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  W: www.fysiotherapieGCwinsum.nl

  Fysiotherapie Gezondheidscentrum Winsum
  Meeden 3A
  9951 HZ Winsum

 • Afspraak maken?

  Bel: 0595-442255

  U kunt bellen: 
  maandag en dinsdag van 08.00 uur tot 14.30 uur,
  woensdag t/m vrijdag van 08.00-12.00 uur
  zaterdags van 09.00-17.00 uur.
  Indien er geen gelegenheid is de telefoon te beantwoorden, kunt u altijd een boodschap inspreken op het antwoordapparaat.
  Als u niet op uw afspraak kunt komen en de afspraak niet binnen 24 uur van te voren afzegt, krijgt u een rekening die 75% van het tarief van de voorgenomen behandeling bedraagt. Deze wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

  Heeft u administratieve vragen, dan kunt u van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 12.00 uur bellen met telefoonnummer 0595-442255