Fysiotherapie Gezondheidscentrum Winsum

 fysio gebouw winsum

Fysiotherapie Gezondheidscentrum Winsum

Wilt u direct een afspraak maken?
Wij zijn dagelijks bereikbaar van 08:30 tot 14:30
via: 0595 - 442255

Tevens kunt u ons altijd bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Bij de fysiotherapeut kunt u terecht ter behandeling (therapie) én ter voorkoming (preventie) van lichamelijke klachten.
U kunt op twee manieren in behandeling worden genomen in onze praktijk:
1.    door verwijzing van huisarts of specialist.
2.    op eigen initiatief
In het laatste geval vindt er eerst een zogenaamde screening plaats of er een fysiotherapeutische indicatie is en of er geen redenen zijn om u alsnog naar uw huisarts te sturen voor verder medisch onderzoek/behandeling.

Al onze fysiotherapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan in het kwaliteitsregister van de KNGF.

Fysiotherapie Gezondheidscentrum Winsum is naast HKZ-gecertificeerd ook Menzis TopZorg praktijk, Zilveren Kruis Pluspraktijk en heeft de Friesland 3* kwalificatie.

Wij stellen de patiënt centraal en werken voortdurend aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening. U bent verzekerd van zeer goede zorg. U kunt rekenen op heldere informatievoorziening en ruime openingstijden. Het personeel is hooggekwalificeerd met diverse verbijzonderingen.

Fysiotherapie GC Winsum heeft ook een weekenddienst.

Indien u in het weekend een fysiotherapeut moet bereiken, is Afke Abbas elke zaterdag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 via 0595 - 442255. Deze extra service is bestemd voor mensen met acute klachten of sportletsels. U bent welkom op ons inloopspreekuur van 16:00 tot 16:30 uur (of in overleg een andere tijd) na het maken van een telefonische afspraak.

Vergoeding door zorgverzekeraar

U kunt in uw polis vinden of u verzekerd bent voor fysiotherapie. Indien u niet verzekerd bent voor fysiotherapie, of maar voor een beperkt bedrag, is het verstandig dit tijdig met uw fysiotherapeut te bespreken. De tarieven die gehanteerd worden indien u niet verzekerd bent, kunt hier vinden of in de wachtkamer van de praktijk op het prikbord.

Therapie

De fysiotherapie behandelingen kunnen zowel in de praktijk als bij u thuis plaatsvinden. Voor de behandelingen aan huis is een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Fysiotherapie behandelingen kunnen plaatsvinden voor diverse aandoeningen en klachten. Binnen de praktijk heeft een groot aantal fysiotherapeuten één of meer verbijzonderingen.

Verbijzonderingen per therapeut:

•    Hans Aalders  BIG 19032962104
Fysiotherapie, Manuele therapie, Kindermanuele therapie, Echografie bewegingsapparaat, Hoofdpijn, Chronische pijn, Lage rugklachten (Rugnetwerk Noord-Nederland), Schouderklachten (Schoudernet Noord), Kaakgewrichtsklachten en Epley Manoeuvre bij BPPD (Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid)

•    Koen Aalders  BIG 69923470404
Fysiotherapie, Medical Taping, Fysiotherapie Leefstijlcoach, Otago valpreventie, Medische Fitness en Pilates

•    Jellina Detmar  BIG 19910124104
Fysiotherapie, Medical Taping, Beweegprogramma's, COPD, Musculoskeletale Echografie, Shockwave, EPTE en Medische Fitness

•    Robert Folkers  BIG 59061906504
Fysiotherapie, Manuele therapie, Hoofdpijn, Epley Manoeuvre bij BPPD (Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid), Shockwave en Medical Taping

•    Pieter Hemminga BIG 19052635004
Fysiotherapie, Manuele Therapie, Arbeidsfysiotherapie (adviseur arbeid en gezondheid), Mindfulness en fysiotherapie, Runningtherapie, Nek-, Schouder- en Armklachten, Hoofdpijn, Epley Manoeuvre bij BPPD (Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid), Leefstijlcoach en Dry Needling

•    Beitske Hiemstra  BIG 19056595804
Fysiotherapie, Sportblessures bij kinderen, SOLK (functionele klachten bij kinderen en jongeren), Hoofdpijn bij kinderen, Dry Needling, Master Kinderfysiotherapie, Medical Taping bij volwassenen en Medical Taping bij kinderen

•    Judith Ririhena  BIG 79039132804
Fysiotherapie,  Handrevalidatie, Nek-, Schouder- en Armklachten, Therapeutische Lymfedrainage en Oedeemtherapie, Claudicatio intermittens, Geriatrie, Medical Taping en Medische Fitness

•    José de Vries  BIG 19035408204
Fysiotherapie, Fysiotherapie op haptonomische basis, Hyperventilatie, Cyriax, Sportfysiotherapie, Chronische pijn, Hoofdpijn, Fibromyalgie, Mindfulness, Geriatrie en Medical Taping

•    Ingrid Woldring  BIG 89912789304
Fysiotherapie, Dry Needling, Epley manoeuvre bij BPPD (Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid), Shockwave, EPTE, Medical Taping en Medische Fitness

Samenwerkingen

Binnen onze praktijk hebben we een aantal samenwerkingen met andere disciplines om u nog beter van dienst te zijn.
Hieronder staan onze samenwerkingen.

Sirik Jansma
Mensendieck
De oefentherapeut Mensendieck houdt zich bezig met verandering t.a.v. houdings- en bewegingspatronen.
Waar lichamelijke klachten ontstaan door verkeerd spiergebruik maken wij de patiënt hiervan bewust en gaan we werken aan het corrigeren van houding en beweging, d.m.v. oefeningen.
Zorgverzekeraars hebben oefentherapie Mensendieck in hun aanvullende pakket opgenomen; het aantal te vergoeden behandelingen kan verschillen per pakket.
Kinderen onder de achttien en chronische aandoeningen vallen onder de basisverzekering

Wim Post
Podoposturale therapie
Podoposturale therapie is een behandelwijze waarbij klachten worden beïnvloed door middel van individueel aangemeten inlegzolen.
Elke vrijdagochtend kunt u (op afspraak) inlegzolen laten aanmeten.
Een afspraak hiervoor maken is mogelijk via Medisupport, op werkdagen (08:00 - 13:00 uur) telefonisch te bereiken via 050 - 3182164.

CompressieZorg

Therapeutische elastische kousen (TEK) worden voorgeschreven door huisartsen of specialisten. Een therapeutische kous is een therapeutisch hulpmiddel dat gebruikt wordt bij verschillende indicaties. Bij CompressieZorg wordt er met zorg en aandacht gemeten én geleverd.
Elke maandagmiddag (op afspraak) is er een aanmeetspreekuur.
Een afspraak hiervoor maken is mogelijk via het kantoor van CompressieZorg, op werkdagen (09:00 - 14:30 uur) telefonisch te bereiken via 050 - 7001999.
Buiten deze tijden kan een bericht worden ingesproken, waarna men de volgende werkdag wordt teruggebeld.

Preventie
Beweegprogramma's

Beweegprogramma's COPD, diabetes mellitus, a-specifieke rugklachten en obesitas
Uit diverse onderzoeken is duidelijk gebleken dat bewegen een positieve invloed heeft op het leven van chronisch zieken. Door samen met uw fysiotherapeut korte en lange termijn doelen te stellen, kunnen uw klachten verlichten waardoor hier beter mee om te gaan is.
Menzis geeft geen vergoeding voor Beweegprogramma's. O.a. Zilveren Kruis en CZ hebben wel een vergoeding voor Beweegprogramma's.
Kijk in uw polisvoorwaarden voor de voorwaarden en vergoedingen.

Medische Fitness

Op een verantwoorde manier fitnessen onder begeleiding van de specialist in bewegen! Wij bieden verschillende groepen medische fitness aan waarin, in vaste samenstelling, gesport wordt. Deze groepen worden begeleidt door een fysiotherapeut of een van onze sportinstructeurs. Op onze site staat een overzicht van het trainingsrooster en onze tarieven.

Pilates

Pilates is een trainingsmethode met oefeningen voor een sterk en sportief lichaam. Het bestaat uit m.n. grondoefeningen voor buik, billen, benen, rug en armen. Pilates richt zich op een stevige en stabiele rug, daarom is Pilates geschikt voor beginners en gevorderden maar ook mensen met rugklachten.
De sleutelwoorden bij Pilates zijn: stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing. Redmar Baarslag verzorgt de lessen.

Bootcamp

Bootcamp is het in teamverband sporten in de buitenlucht, waarbij plezier voorop staat. Het doel is om onder professionele begeleiding effectief te trainen, zodat u uw persoonlijke doelen kunt behalen.
Wilt u graag fitter worden, afvallen of sterker worden, maar staat het idee van een fitnessruimte u tegen? Dan is Bootcamp zeker geschikt. Bootcamp bestaat namelijk uit een afwisselend pakket aan oefeningen die je buiten uitvoert, zodat je in korte tijd je hele lichaam traint. Zo werk je aan je conditie, doe je rek- en strekoefeningen en komen er leuke, uitdagende spierversterkende oefeningen voorbij. Bootcamp is zeker niet alleen voor fitte mensen! Door de oefeningen op eigen niveau uit te voeren, kan iedereen meedoen. Doordat je in groepsverband traint, ontstaat er al snel een leuke, ontspannen sfeer. De teamgeest zorgt ervoor dat je net dat beetje extra geeft, of je nu individuele oefeningen doet of samenwerkt. Koen Aalders verzorgt de lessen.

Klachten?

Mocht u een klacht hebben over uw behandeling, in de meest ruime zin, dan vragen wij u vriendelijk dit indien mogelijk met de betrokken therapeut op te nemen.
Een andere mogelijkheid is via de onafhankelijke klachtenfunctionaris van het Gezondheidscentrum Winsum.
Een klachtenformulier ligt in de wachtkamer. Het klachtenformulier kunt u deponeren in de rode brievenbus aan de wand in de patiëntenbibliotheek in het Gezondheidscentrum.
U kunt het formulier ook online invullen of downloaden vanaf de pagina Klachtenfunctionaris op de website van het Gezondheidscentrum Winsum:https://www.gezondheidscentrumwinsum.nl/klachtenfunctionarisFysiotherapie Gezondheidscentrum Winsum
 • Contactgegevens


  T: 0595-442255
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  www.fysiotherapiedemarne.nl

  Fysiotherapie Gezondheidscentrum Winsum
  Meeden 3A
  9951 HZ Winsum


 • Afspraak maken?


  Bel: 0595-442255


  We zijn dagelijks bereikbaar van 08:00 tot 14:30 en op zaterdagen van 09:00 tot 17:00.
  Indien er geen gelegenheid is de telefoon te beantwoorden, kunt u altijd een boodschap inspreken op het antwoordapparaat.

  Als u niet op uw afspraak kunt komen en de afspraak niet binnen 24 uur van te voren afzegt, krijgt u een rekening die 75% van het tarief van de voorgenomen behandeling bedraagt.
  Deze wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.