rookvrije generatie

Gezondheidscentrum Winsum en de nabije omgeving rookvrij !

Het bestuur en de medewerkers van het Gezondheidscentrum Winsum
wensen u
fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2019

 

De huisartsenpraktijk heeft helaas al een tijd last van storingen aan de telefooncentrale.
Wij zijn bezig om deze problemen op te lossen.

Onze excuses voor het ongemak.

Nieuws december

Huisartsenpraktijk,
Hallo, laat ik mij even voorstellen
Mijn naam is Wilma en ben 28 jaar oud.
Ik woon samen met mijn man en onze dochter in Ulrum.
Vanaf 1 december ben ik werkzaam als doktersassistente bij Huisartsenpraktijk Winsum.
Ik hoop op een leuke samenwerking in de toekomst.
Mochten er vragen zijn, stel ze gerust!
Groetjes Wilma

wilma

 

Fysiotherapie de Marne & Fysiotherapie GC Winsum
Even voorstellen

Ik ben Giovanny Hovius. Ik ben geboren en getogen in Leens en ben 19 jaar oud.
Ik studeer Sport & Beweging niveau 4 aan het Alfa-College in Groningen.
Mijn grootste hobby is voetbal, en dit doe ik bij FC LEO in Leens. Ik ben sinds 2 maand werkzaam als sportinstructeur bij Fysiotherapie de Marne.
Ik werk met name in Kloosterburen op de avonden maar wie weet komen we elkaar ook elders een keer tegen. Ik zal altijd met plezier en passie voor u klaar staan.

giovanny hovius


Ik ben Niels Buys en ik ben 19 jaar. Ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding sport en bewegen op het Alfa college in Groningen. Ik ben sinds kort aangenomen bij fysio de Marne/Winsum, ik ben aangenomen als sportbegeleider en zal
de bootcamp lessen gaan geven. Ik heb er erg veel zin in en hoop op een prettige samenwerking met mijn collega`s en klanten

niels buys.


Hoi allemaal,
Mijn naam is Arne Kooistra (24jr) en komende 10 weken mag ik bij jullie in de praktijk stage lopen. Mijn vorige stage en eerste stage heb ik bij de hartrevalidatie in het Beatrixoord gedaan. Komende zomer verwacht ik af te studeren voor fysiotherapie, eerder heb ik de opleiding Bewegingsagogie afgerond.
Ik zie er naar uit om nieuwe dingen te leren in jullie praktijk!
Ik zal voornamelijk met therapeut Robert Folkers meewerken. Vindt u het goed als ik mee kijk met uw behandeling? (wanneer u dit liever niet heeft is dat uiteraard geen probleem!)

arne kooistra

Nieuws november

Huisartsenpraktijk:
Na een half jaar stage lopen in de huisartsenpraktijk zit het er op!
Vanaf vrijdag 9 november ben ik nog twee maanden aan het werk als doktersassistente voor drie dagen in de week.
In november ben ik er op maandag, dinsdag en vrijdag.
In december op maandag, woensdag en vrijdag. Misschien tot dan!
Ginette.

Vooraankondiging wijziging inloopspreekuur maatschappelijk werk:
Met ingang van 1 januari 2019  wordt het inloopspreekuur van het Algemeen maatschappelijk werk  verplaatst naar de woensdagmiddag van 15.00-16.00 uur.

Vooraankondiging wijziging werktijden secretariaat
Met ingang van 1 januari 2019 wijzigen de werktijden van: dinsdag, donderdag en vrijdag
naar: dinsdag, woensdag en vrijdagochtend.

Nieuws oktober 2018

Extra voorziening voor bezoekers van het GC Winsum
In het invalidentoilet op de begane grond  is nu ook een babyminder (verschoontafel )geïnstalleerd.
In het toilet op de eerste etage was deze al aanwezig.

Nieuws uit de logopediepraktijk:
Donderdag 8 en vrijdag 9 november nascholing op gebied van Oromyofunctionele therapie (OMFT). Hiermee zullen de kennis en vaardigheden op gebied van behandeling van kinderen/jongeren met afwijkende mondgewoonten en slik weer up-to-date zijn. Deze groep worden vaak verwezen door tandartsen en orthodontisten, omdat er mondgewoonten bestaan, zoals openmondgedrag en tussentandse slik/articulatie, die een goed resultaat van de orthodontische behandeling in de weg staan. Trainen d.m.v. logopedische oefeningen werkt hierop zeer positief. Hiermee kan een orthodontische behandeling soms voorkomen of verkort worden. Wanneer iemand al een beugel had, kan het resultaat in stand gehouden worden. Al met al kan OMFT zeer kostenbesparend zijn.
Voor interessante nieuwtjes over de praktijk of inhoudelijk over logopedie kun je ook kijken     op de Facebookpagina (https://www.facebook.com/logopediewinsum/)


Diëtistenpraktijk Pelster & Vos,
Waarnemer zwangerschapsverlof Marjolein
Onze nieuwe collega Jorinde Alkema stelt zich voor:
Hallo! Mijn naam is Jorinde Alkema, ik ben 23 jaar en woon in Winsum. Ik ga Marjolein haar zwangerschapsverlof waarnemen van december t/m maart 2019. Inmiddels zijn we al druk bezig met inwerken. Na haar verlof hoop ik de praktijk te kunnen blijven versterken.Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging en kijk ernaar uit om met jullie kennis te maken!

Actie “Red de diëtist”: teken de petitie!
Diëtisten hebben de actiegroep ‘Red de diëtist’ opgezet en een petitie gemaakt die door patiënten en verwijzers getekend kan worden, om zo verzekerd te blijven van goede dieetzorg (voor onze patiënten). De petitie richt zich vooral op de punten waar de cliënten zelf direct last van hebben: te weinig uren dieetadvisering in de basisverzekering, geen  vergoeding van de indirecte uren en het niet meer vergoeden van het telefonisch consult. Wil je een handje meehelpen? Teken dan de petitie (kost nog geen 2 minuten tijd!).
Teken de petitie hier: https://petities.nl/petitions/dietist-in-actie?locale=nl

Uitzending Dokters van morgen
Er is veel te doen over de uitzending van ‘Dokters van morgen: Voeding als medicijn’. Hierin doet Antoinette Hertsenberg met drie kandidaten onderzoek naar het Pioppi-dieet, vernoemd naar het Zuid-Italiaanse dorpje dat gezien wordt als de gezondste plek op aarde. Eén kandidaat heeft obesitas, een ander heeft diabetes type 2 en de derde hartproblemen. Wat kunnen zij in drie weken tijd veranderen? De resultaten zijn hartstikke mooi! Echter, er     wordt hier gedaan alsof deze kennis pas aan het licht is gekomen, terwijl wij al jaren volgens deze richtlijnen werken met patiënten met succesvolle resultaten in de praktijk. Alleen dan     zonder een mooie naam als het ‘Pioppi dieet’. ;-)
Kijk de uitzending hier terug:
 https://www.npostart.nl/dokters-van-morgen/02-10-2018/AT_2103626

Themanieuwsbrief nummer 3 is online; Gezond digitaal

de derde Themanieuwsbrief staat online, U kunt hem vinden onder het menu Themanieuwsbrief.
Dit keer is het thema: Gezond Digitaal,
U kunt er veel informatie, mogelijkheden, tips en adviezen vinden over de digitale wereld waarin we leven, in relatie tot de disciplines van het Gezondheidscentrum Winsum.
Alle disciplines hebben wederom een tekstuele bijdrage geleverd aan deze prachtige informatieve brief. 
Op de laatste pagina van de Themanieuwsbrief vindt u de contactmogelijkheden van de disciplines binnen het Gezondheidscentrum Winsum.
Wij wensen u veel leesplezier!

Wilt u reageren op de Themanieuwsbrief,  dan kunt u dit mailen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Expositie Antje Solf

Antje Solf exposeert haar werken in Gezondheidscentrum Winsum van 20 november 2018 tot en met 20 februari 2019.

Antje volgde diverse opleidingen o.a. IVAK en bij professionele kunstschilders.
Ze houdt van de natuur met haar prachtige kleuren, vormen en structuren.
Licht, schaduw en contrast komen sterk tot uitdrukking.

Dieren
Het meest  fascinerend zijn de ogen van dieren, die ze op een sprankelende wijze tot leven kan brengen. Haar motto is “Laat je betoveren door sprekende ogen
Haar doel is om de gevoelens en emoties van het dier over te brengen op de toeschouwer.

Maar Antje schildert ook andere onderwerpen, zoals een fabrieksinterieur in opdracht voor AKZO-NOBEL. Ze heeft ook de liefde voor abstracte kunst ontdekt en gaat zich steeds vaker  uitleven op het doek vooral na een meditatie.

ATELJEE ANTJE SOLF
TEL. 0625036302
www.facebook.com/antje.solf

Exposanten gevraagd

Het Gezondheidscentrum Winsum biedt kunstenaars en hobbyisten de ruimte om hun werken (op eigen risico) te exposeren. Op de begane grond en de eertse verdieping is ruimte voor maximaal 25 werken. Tijdens kantooruren zijn de werken te bezichtigen. Via de mail: gcwinsum@kpnplanet. nl   kunt u zich opgeven.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/gcwinsum/domains/gezondheidscentrumwinsum.nl/public_html/templates/gcwinsum/html/com_k2/templates/default/category.php on line 254