rookvrije generatie

Gezondheidscentrum Winsum en de nabije omgeving rookvrij !

 

 

Ideeën of suggesties ter verbetering van de service?

Aan de wand bij de patiëntenbibliotheek hangt een rode brievenbus waar patiënten verbeteringen en suggesties voor het centrum kwijt kunnen.
Mailen mag ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Themanieuwsbrief nummer 4 staat online!

We hebben met zijn allen weer een mooie informatieve Themanieuwsbrief gemaakt.
Deze keer is het thema: Mensen Samenbrengen.

Tal van plaatselijke en lokale iniatieven hebben hun bijdrage geleverd aan deze Nieuwsbrief.
Alles in het kader van Mensen Samenbrengen.

Neem eens kijkje onder het "kopje" Themanieuwsbrief en ontdek wat Winsum zijn bewoners te bieden heeft.
Er staan verrassende en uitdagende bijdragen in.
Wij wensen u veel leesplezier.

 

Nieuws juni

Bestuur:
-Marc Verschuren (voormalig wethouder Welzijn, gemeente Winsum) is toegetreden tot het bestuur.
-De termijn van voorzitter Rinnie Bokkers loopt in juli ten einde, echter zij heeft toegezegd aan te blijven tot de duur van de pilot van de ontwikkelaar/voortrekker van het GCW/Home Team (eindigt april 2020) en daarna haar taken over te dragen aan iemand anders.
- Romke heeft  4 juni  2019 overleg gehad met de bestuursadviseur van de gemeente het Hogeland, inzake visie gezondheidszorg. Romke heeft door de interne gesprekken die hij met een ieder heeft gehad, een vertaalslag richting de adviseur kunnen maken. Hij houdt ons op de hoogte over de ontwikkelingen.

Even voorstellen Marc Verschuren
Vanaf mei ben ik bestuurslid van het GCW. Ik volg Romke Visser op die tijdelijk een andere klus voor het Gezondheidscentrum doet. Mijn naam is Marc Verschuren, 53 jaar en ik woon samen met mijn vriendin, een hond en 4 katten in Den Andel. In 2000 ben ik in dit leuke dorp komen wonen.
Een aantal mensen kent mij waarschijnlijk wel van het feit dat ik van mei 2014 tot januari 2019 wethouder ben geweest van de gemeente Winsum. Daar hield ik me onder andere bezig met WMO, Jeugdhulp en gezondheidszorg.Vanuit deze rol leerde ik ook het GCW en een aantal medewerkers kennen.
Na mijn wethouderschap wilde ik me graag in een paar bestuursfuncties inzetten voor de samenleving en zo ben ik terecht gekomen in het bestuur van het GCW. Ik vind het een leuke uitdaging om aan een zo goed mogelijke integrale eerste lijns zorg voorziening in Winsum te werken en daar mijn netwerk voor te gebruiken. Naast het bestuurswerk ben ik momenteel op zoek naar een nieuwe baan.
In mijn vrije tijd wandel ik graag met onze Labrador in het Lauwersmeergebied en speel en verzamel ik strategische bordspellen.
Als je vragen over het bestuur van het gezondheidscentrum hebt of andere zaken wilt weten of wilt melden dan kan je me bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-24667180

Praktijk Koekkoek:
Praktijk koekkoek gesloten is met vakantie van 15 juli tot 14 augustus.
Jantien Piekstra ( 06-39500778) is de  achterwacht.

Nieuws mei

Van het bestuur;
Steeds meer wordt het Home Team het hart van het Gezondheidscentrum.
Hier worden de belangrijke beslissingen met betrekking tot ontwikkelingen en de samenwerking genomen.
Hoewel soms lastig in de dagelijkse praktijk te realiseren, is het van groot belang dat de professionals daar participeren.
De doorontwikkeling van het GCW staat of valt er mee.

Romke Visser is voortvarend gestart met zijn werkzaamheden als voortrekker/ontwikkelaar van het GCW. Hij heeft intern al veel gesprekken gevoerd met medewerkers over hoe de toekomst gezien wordt van het Gezondheidscentrum. En ook extern heeft hij zijn licht al laten schijnen op de gewenste ontwikkelingen vanuit het maatschappelijk perspectief.

De klachtenfunctionaris heeft haar bevindingen van het afgelopen jaar aan het bestuur aangeboden. Duidelijk is dat zij een belangrijke rol vervult binnen het Gezondheidscentrum.

Wij prijzen ons gelukkig dat we Marc Verschuren (voormalig wethouder Zorg en Welzijn gemeente Winsum) bereid gevonden hebben zitting te nemen in het bestuur.
Zoals voorgenomen zal het bestuur in aantal kleiner worden (drie personen) en meer op afstand opereren. Dat klinkt wat tegenstrijdig maar zodra de contouren van het " nieuwe" Gezondheidscentrum staan, zullen de disciplines uit het bestuur verdwijnen.
    
Rinnie Bokkers, voorzitter GCW

Huisartsenpraktijk:
Even voorstellen: Hallo iedereen! Graag stel ik me via deze weg voor: mijn naam is Marleen Eggens, ik ben 18 jaar oud en woonachtig in Hoogezand. Ik ben bijna afgestudeerd als doktersassistente.
Jullie zullen mij hier per 1 juli in de praktijk zien.
Mijn vaste werkdagen zijn maandag, donderdag en vrijdag. Het kan zijn dat jullie mij eerder zullen treffen omdat ik nu alvast begin met werken.
Ik heb er in ieder geval super veel zin in om hier aan de slag te gaan! Wellicht komen we elkaar tegen in de praktijk of aan de telefoon!

Praktijk Koekkoek     
Helaas is er nog steeds een aanmeldstop tot nader orde. Dit zal in ieder geval tot en met juli zo zijn. 3 a 4 weken voor de lijst weer open gaat, zal ik dit kenbaar maken op de website en dan kunnen aankomend clienten zich op die dag aanmelden per mail of telefonisch. In volgorde van aanmelding plaats ik dan op de wachtlijst, en neem ik contact op om zaken inhoudelijk kort te bespreken, schatting wachttijd etc te geven.

Men zou het verder kunnen proberen bij mij collega’s in Winsum: Marleen de Kok of Ina Naudé, Erwin Pelgrim, Baflo, Anja Klaverdijk, Zuidwolde of bijv. praktijk Thomassen in Groningen, lentis PsyQ of kijken op de website van de Groninger Psychologen Cooperatie: https://www.gpcgroningen.nl/voor-clienten/aangesloten-psychologen  .
Hoe lang hun wachttijden zijn, weet ik niet.  

Diëtetiek
Linda en Marjolein; we vierden op 1 mei dat onze praktijk 5 jaar bestaat!
Dat vonden wij een mooie gelegenheid om nou eindelijk te starten met onze nieuwsbrief!
Wil je hem in je inbox ontvangen? Meld je dan snel aan via www.puurvertrouwd.nl en laat daar je mailadres achter.
In deze nieuwsbrief lees je alles over gezond genieten; dit is namelijk een prima combinatie! ENJOY!

Persbericht: Mensenwerk Hogeland  

De Vliegende Pinguïn

pinguin 2

Hallo, ik ben Loraine en leef met PPD (Paniekstoornis, Psychose en Depressie).
Ik weet uit ervaring hoe eenzaam je je kunt voelen en ook hoe moeilijk het is er voor uit te durven komen.
De eerste stap ….. is erkennen dat je het niet alleen aan kunt, dat je hulp wilt vragen. Maar wie zal jou begrijpen, je begrijpt jezelf vaak niet.
Toch is het van groot belang dat je uit durft te spreken dat je hulp nodig hebt.
Die eerste stap heb ik genomen en ben blij dat ik dat heb gedaan.
Mijn verloop was zwaar, maar ik vecht door. Elke dag opnieuw.
Over mijn ervaring met dit ziektebeeld wil ik graag spreken, samen met mijn moeder die tevens mijn mantelzorger is.
Heb je behoefte om in een ontspannen sfeer de bijeenkomst bij te wonen dan kun je je opgeven voor deze bijeenkomst: ‘De Vliegende Pinguïn’

Op maandag 17 juni organiseert Mensenwerk Hogeland i.s.m. De Vliegende Pinguïn een bijeenkomst voor mensen met een psychiatrische aandoening, met als doel elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan.
Omdat praten alleen saai is en soms ook niet gemakkelijk, zullen we met elkaar pizza’s maken en samen eten.

Datum:    maandag 17 juni 2019
Tijd:        17.00 tot 20.00 uur
Plaats:    De Blauwe Schuit, Warfstraat 1, 9951 BS Winsum
Kosten:    € 3,00 p.p.
U kunt zich tot 12 juni aanmelden:
Monica Blom, Mensenwerk Hogeland
M 06 488 74 339 (b.g.g. 0595 745 090), E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Winsum Beweegt is van start.

De afgelopen dagen heeft u wellicht de folder van Winsum Beweegt in de brievenbus ontvangen.
Tussen 1 april en 30 juni zijn meer dan 70 verschillende kennismakingscursussen op het gebied van bewegen te volgen.
Met het afwisselende aanbod probeert Winsum Vitaal in samenwerking met beweegaanbieders uit Winsum en omgeving aan te sluiten bij de verschillende doelgroepen.

We hopen door middel van Winsum Beweegt de drempel om te gaan bewegen te verlagen zodat nog meer mensen in beweging komen en de voordelen hiervan kunnen ervaren.

Mocht u de folder niet hebben ontvangen en wel interesse hebben dan kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een folder ophalen bij het Gezondheidscentrum, de Albert Heijn of de Blauwe Schuit.

logo winsumvitaal

Nieuws april

Bestuur:
In een van de vorige Nieuwsbrieven kon ik jullie melden dat we Romke Visser konden aanstellen als ontwikkelaar/voortrekker voor het Gezondheidscentrum Winsum.
Gedurende een jaar zal hij gemiddeld 4 uur per week werkzaam zijn om de doorontwikkeling van het Gezondheidscentrum vorm te geven. Het Home Team zal als kern en als spil in de organisatie komen te staan. Een mooie, boeiende en uitdagende klus die voortkomt uit de gesprekken die in 2018 gevoerd zijn door twee onafhankelijke bestuursleden met de verschillende professionals en disciplines in het Gezondheidscentrum.
Romke gaat binnenkort starten met het voeren van visiegesprekken.
Romke zal in deze periode van een jaar geen deel meer uitmaken van het bestuur maar hij zal wel als informant en adviseur aanwezig zijn.
Ook de rol van het bestuur zal veranderen als gevolg van de doorontwikkeling van het Gezondheidscentrum. De professionals komen meer in de lead en het bestuur op afstand. Binnen het bestuur is afgesproken om gedurende dit jaar alle voorkomende werkzaamheden op de oude voet voort te zetten en in de huidige bestuurssamenstelling. Op termijn zal het bestuur haar taken in een kleiner verband en met een meer toezichthoudende rol gaan vervullen.
Er worden wel gesprekken gevoerd om het aantal onafhankelijke bestuursleden (3) weer op het juiste aantal te krijgen. De uittredende bestuursleden (Gerda Jokshorst en Robert Folkers) uit de disciplines worden momenteel niet vervangen.
De vertrouwenspersoon, Denise Humalda, heeft een functie omschrijving en een protocol/ werkwijze aangeleverd aan het bestuur, die vastgesteld zijn in de vergadering van 15 maart j.l.
De jaarverslagen van de vertrouwenspersoon én die van de klachtenfunctionaris zijn in dank door het bestuur ontvangen. In het Hometeam is besproken hoe de klachten in de interne organisatie zijn opgepakt en wat de resultaten daarvan zijn. Het onderwerp: ”Veilig werken”, dat voortkwam uit de discussies m.b.t. de klachten- en de vertrouwensfunctionaris is ook daar besproken. Vooralsnog zien de professionals geen aanleiding om dit thema organisatiebreed vorm te geven.
Het bestuur heeft in de afgelopen periode een kennismakingsgesprek gevoerd met Linda Smit als nieuwe POH én praktijkmanager van de huisartsengroep. Ook is met Emmy Borger van de GGD gesproken over de ontwikkelingen binnen het Gezondheidscentrum en de daaruit voortvloeiende keuze om op dit moment geen vertegenwoordiger in het bestuur op te nemen.
Ik verwacht jullie hiermee weer voldoende te hebben geïnformeerd en wens jullie vast hele zonnige dagen!
Rinnie Bokkers,voorzitter bestuur GCW

Even voorstellen ontwikkelaar/voortrekker GCW, Romke Visser
Mijn naam is Romke Visser. Ik ben 57 jaar en woon sinds 1994 in Winsum. Van huis uit ben ik historicus en heb vanuit die opleiding al het denkbare gedaan, van wetenschappelijk onderzoek via redactiewerk tot het lesgeven aan basisscholieren over de joodse erfenis van Winsum.
Ik heb gewerkt als docent geschiedenis en cultuureducatie aan verschillende hogescholen, waarbinnen ik ook staffuncties heb vervuld op het gebied van onderwijsontwikkeling, projectmanagement en kwaliteitszorg.
 Daarnaast ben ik maatschappelijk actief geweest als directeur van De Blauwe Schuit (Stichting Welzijn en Vluchtelingenwerk Winsum), lid van de gemeenteraad en Provinciale Staten, naast de nodige bestuursfuncties.
Op dit moment ben ik directeur van het KinderBoekenHuis en werk ik als zzp-er vanuit mijn eigen bureau aan diverse opdrachten die allemaal draaien om “ontwikkeling”.
Vanaf 1 april j.l. werk ik voor een jaar als “voortrekker” voor het GCW, gericht op het versterken van de onderlinge samenwerking, de verbinding met externe samenwerkingspartners en het ontwikkelen van een passende organisatorische opzet van het GCW.
Ik zal regelmatig deelnemen aan de bijeenkomsten van het Home Team en ga met zoveel mogelijk mensen in gesprek. Dus tot spoedig!


TSN, Team Winsum direct/rechtstreeks bereikbaar
Er is een directe telefoonlijn beschikbaar, voor zowel patiënten als zorgverleners, voor het TSN-team Winsum: 0595-447110

Maatschappelijk werkers en spreekuren
Beide maatschappelijk werksters zijn  langdurig afwezig, maar het spreekuur gaat gewoon door.
Anita Jetten, en bij afwezigheid Monica Blom,  hebben het spreekuur overgenomen.
Mocht het onverhoopt voorkomen dat zij beide verhinderd zijn en er intern geen vervanging beschikbaar is, dan laten we weten dat het spreekuur vervalt.

De contact gegevens van Anita  en Monica zijn:
Anita: M Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T 06 233 44 364
Monica Blom: M  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T 06 48874339 of 0595-745090

Diëtetiek:
Linda is half april bijgeschoold op de nieuwe diabetes medicatie door een diabetesverpleegkundige van het Martini ziekenhuis. Zij benadrukte het belang van samenwerking tussen diëtist en verpleegkundige en dat bij elke wijziging in medicatie het van belang de patiënt te laten adviseren door een diëtist.  Dit is essentieel voor een goed diabetesbeleid en zo kan de hoeveelheid medicatie voor een patiënt zo laag mogelijk blijven.
 
Marjolein is sinds begin april weer terug van zwangerschapsverlof. Jorinde blijf onze praktijk nog ondersteunen in Winsum en onze andere locaties. Marjolein pakt hierdoor de social media meer op en vanaf mei komt er maandelijks een nieuwsbrief uit via de mail. In de nieuwsbrief komen weetjes, recepten en andere nieuwtjes langs. Meld je aan via onze website (www.puurvertrouwd.nl) als je geïnteresseerd bent.

Nieuws maart

Vertrek doktersassistente Janita.
Ik heb een andere baan aangeboden gekregen bij de huisartsenpraktijk van Booy & Wierenga in Loppersum.
Na ruim zestien jaar in Winsum te hebben gewerkt, is vrijdag 12 april hier mijn laatste werkdag.
Graag wil ik iedereen bedanken voor de fijne jaren en wens iedereen alle goeds voor de toekomst!

Met vriendelijke groet,
Janita Heerema-Dijkema

Praktijk Koekkoek:
Helaas heeft de praktijk een dusdanig lange wachttijd gekregen dat er tot nader orde een aanmeld stop is.
Ik verwijs mensen naar de collega’s in Winsum of naar de site van de psychologen coöperatie Groningen  www.gpcgroningen.nl om daar te kijken naar andere vrijgevestigde collega’s in de regio.  
Wanneer er weer ruimte komt, zal ik dat van te voren aangeven zodat men weet wanneer men zich weer kan aanmelden.

Uit de logopediepraktijk:
Logopedie en autisme was het thema van de Europese Dag van de Logopedie op 6 maart. Mensen met ASS (autisme spectrum stoornis) ervaren de wereld anders dan gemiddeld. Ook taal en non-verbale communicatie wordt vaak anders dan gemiddeld verwerkt. Logopedie kan hierbij uitleg geven en ondersteunen. Als SI (Sensorisch Informatieverwerking)- therapeut ben ik al gewend om anders te kijken. De caleidoscoop die deze week werd uitgedeeld, staat voor: 'Kijk eens anders naar de wereld om je heen!' De blauwe(!) citroencake die ik maakte voor de collega’s, zette ook iedereen aan om even anders te kijken.

Nieuws februari

Sociaal Team:
Er wordt niet meer gesproken over het CJG (centrum voor Jeugd en Gezin) maar over het Sociaal Team; het CJG is opgegaan in het Sociaal Team, samen met de Wmo en nog  andere partijen..
    
WMO/sociale teams
De Wmo maakt onderdeel uit van de Sociale Teams Het Hogeland.
Dat betekent dat de collega’s van de Wmo in Winsum samenwerken met: de casemanagers Jeugd, casusregisseurs van MEE, de buurtwerkers, maatschappelijk werkers en jongerenwerkers van Mensenwerk Hogeland (uit het gebied Winsum) en de Werk- en Inkomensconsulenten van Werkplein Ability.

Inwoners die problemen ervaren op meerdere gebieden, worden niet doorverwezen naar een ander loket, maar in één keer geholpen op basis van 1-gezin, 1-plan, 1 regisseur. In het kader van privacy halen wij onze collega’s er pas bij, nadat de inwoner hier toestemming voor heeft verleend.

Om te lezen welke vormen van ondersteuning de gemeente biedt, verwijs ik graag naar bijgaande link: www.hethogeland.nl/zorg-en-ondersteuning .
Hier is informatie te vinden over zowel de Wmo als ook Jeugdhulp.

Voor de diensten van Mensenwerk Hogeland en het in contact treden met hen verwijs ik naar de link: www.mensenwerkhogeland.nl/contact

Uit de logopediepraktijk:
In december werd de nascholing Oromyofunctionele therapie – verdieping gevolgd. Tijdens deze tweedaagse cursus werd extra nadruk gelegd op het belang van het aanleren van neusademen en dus het afleren van mondademen. In de logopediepraktijk wordt altijd al aandacht besteed aan het afleren van schadelijke mondgewoonten. Vanwege de enorme gevolgen van mondademen op de gezondheid wilde ik graag het onderstaande met jullie delen.

Neusademen/ mondademen
De neus is bedoeld voor de ademhaling. De neus zorgt voor een goede  ‘airconditioning’: reinigt de ingeademde lucht van grotere en kleinere onzuiverheden, verwarmt de inademingslucht tot op lichaamstemperatuur ook bij grote temperatuursverschillen en voegt waterdamp toe: bevochtigt.
De neus vormt de helft van de inademingsweerstand en zorgt zo voor opbouw van spieren.
 
De mond daarentegen is niet specifiek bedoeld voor de ademhaling.
Wanneer deze toch wordt gebruikt als ademweg, ontstaat er op den duur een hele scala van problemen. Door een verminderde of afwezige luchtstroom door de neus is er afname van het reukvermogen.
De afvoer van neusslijm vermindert, waardoor een goede voedingsbodem ontstaat voor bacteriële infecties met als mogelijk gevolg opgezwollen neusslijmvlies, vergrote neusamandel en chronisch ontstoken holtes.
De door de mond ingeademde lucht wordt bevochtigd door het speeksel. Mondademen veroorzaakt daardoor dorst.
De hoeveelheid speeksel neemt af, waardoor gebit en tandvlees minder goed worden beschermd en kans op gaatjes en tandvleesontstekingen toeneemt.
Bovendien neemt ook de slikfrequentie af door de vermindering van de hoeveelheid speeksel, waardoor de buis van Eustachius minder vaak wordt geopend en de drainage van het middenoor afneemt.
De kans op middenoorontsteking wordt groter.
Door de mondademhaling staat de mond open. Daardoor ligt de tong niet langer hoog in de mondholte tegen de binnenrand van de bovenkaak zoals het behoort.
De normaal constante lichte druk van de tong tegen de binnenrand van de bovenkaak zorgt voor een zijwaartse groei van de bovenkaak naar beide zijden.
Wanneer deze druk wegvalt, zal de bovenkaak naar voren en ophoog groeien, waardoor er een hoog en gotisch gehemelte ontstaat.
De ruimte voor groei van de neus in verticale richting neemt af en het zich ontwikkelend neustussenschot loopt kans scheef te groeien.
De bovenkaak neemt geleidelijk een V-vorm aan. Deze vorm leidt tot afwijkingen in de stand van tanden en kiezen.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat bij een verminderde neusademing ook de spierkracht in de spieren van de onderkaak afnemen en daarmee de lange gezichtsvorm verklaren die zo karakteristiek is voor mensen die mondademen als gewoonte hebben.
Ook de spieren in de tong zullen vaak een sterkere voorwaartse beweging krijgen, die afwijkende articulatie (slissen-lispelen) verklaart.
Intussen wordt ook erkent, dat mondademing een van de hoofdoorzaken van Slaap afhankelijke ademhalingsstoornissen (SAAS)- problemen. Onder de symptomen vallen snurken, ochtendmoeheid en leerproblemen met extreme gevallen waarbij de ademing ’s nachts soms stopt.
Deze medische aandoening wordt Obstructief slaapapneu (OSA) genoemd. Onbehandeld kan SAAS leiden tot grote en ernstige gezondheidsproblemen, die op volwassen leeftijd een slechtere kwaliteit van leven kunnen veroorzaken.

Fysiotharepie Van der Vegt start met cursus: ZwangerFit en MamaFit


Zwanger fit


Expositie Hans Colijn

“Let the legacy of our old heroes inspire you in our new world ”

hans colijn


Mijn naam is Hans Colijn, 54 jaar, ik ben opgegroeid in de stad Groningen en woon inmiddels al 29 jaar met mijn gezin in het dorp Harkstede.
Als klein jongetje was ik altijd al bezig met schetsen, tekenen en schilderen. Op latere leeftijd heb ik ook een passie ontwikkeld voor muziek. Deze passies breng ik sinds 2004 samen op een doek. Ik ben een levensgenieter en geniet vooral van de vrijheid die ik kan uiten in mijn schilderijen.

Met in de basis voornamelijk primaire kleuren, probeer ik een geheel vol energie en beweging te vormen. Veel van mijn werk is geïnspireerd door mijn jeugdhelden.
In elk schilderij is een beleving, gevoel en ritme te vinden.
Vanwege de vrijheid die ik in de kunst ervaar, maak ik gebruik van allerlei soorten materialen, zoals: acryl, graffiti, stiften en olieverf. Voor het ruige effect gebruik ik voor de afwerking vaak schuurmiddelen en andere soorten gereedschap.
Eigenlijk bepaal ik vaak ter plekke, in mijn werkplaats pas, welke materialen ik wil gebruiken. Een voor mij ideale manier om even weg te zijn uit de dagelijkse routine en tijd te maken voor mijn passies.
Deze beleving deel ik graag met andere liefhebbers.
Voor nu: geniet, ervaar en ontdek!

Hans exposeert in het Gezondheidscentrum Winsum van 21 mei tot en met 21 augustus 2019.
Zijn werken zijn te bekijken, tijdens kantooruren, op de begane grond en de eerste verdieping.

Exposanten gevraagd

Het Gezondheidscentrum Winsum biedt kunstenaars en hobbyisten de ruimte om hun werken (op eigen risico) te exposeren. Op de begane grond en de eertse verdieping is ruimte voor maximaal 25 werken. Tijdens kantooruren zijn de werken te bezichtigen. Via de mail: gcwinsum@kpnplanet. nl   kunt u zich opgeven.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/gcwinsum/domains/gezondheidscentrumwinsum.nl/public_html/templates/gcwinsum/html/com_k2/templates/default/category.php on line 254