Nieuwtjes

Nieuwtjs augustus en september

Vrijdag 22 september houdt onze onafhankelijke klachtenfunctionaris, mevr. Hilly Mast een inloopspreekuur van 09.00-10.45 uur.
U kunt zonder afspraak even bij haar binnenlopen om zaken die voor u van belang zijn en die u graag anders had gewild met haar te bespreken.
Ze zit in de vergaderzaal op de eerste verdieping. Bereikbaar via trap en lift.

TSN: EVEN VOORSTELLEN:
Met veel plezier mag ik mijzelf  voorstellen als nieuw teamlid van thuiszorgorganisatie TSN.         
Mijn naam is Jolanda Dohmeijer  en woon in Balfo. Op 14 augustus ben ik enthousiast gestart met deze nieuwe baan in het team Winsum binnen .
Ik werk als verpleegkundige en zal me voornamelijk bezig houden met de zorg rond de thuiswonende cliënten.
Voor deze baan heb ik drie jaar bij een ander thuiszorgorganisatie gewerkt. En daarvoor ruim 16 jaar in een verpleeghuis op zowel revalidatie als psychogeriatrie -afdelingen.
In mijn vrije tijd vind het heerlijk om te lezen, met de hond te wandelen en een potje te tennissen.
Misschien zien we elkaar.Groeten Jolanda
jolanda

Hallo, Ik ben Matanja Wieringa,
21 jaar oud en ik kom uit Usquert.
Momenteel ben ik bezig met de opleiding verzorgende IG leerjaar 2 op het Noorderpoortcollege. 4 september 2017 ben ik begonnen met mijn stage bij de TSN in Winsum. Ik zal hier zijn tot begin februari. Voordat ik met deze opleiding begon, heb ik nog 2 jaar de opleiding helpende zorg en welzijn gedaan en mijn diploma behaald. In die 2 jaar heb ik ontzettend veel ervaring opgedaan tijdens mijn stages die ik heb gehad. Nu inmiddels 2/3 jaar verder ben ik na school werkzaam geweest als helpende via het uitzendbureau, en in de vakanties bij verzorgingshuizen in de buurt.

mantanja

Apotheek : Stagiair:
Mijn naam is Anneke de Boer – Polet, ben 52 jaar, woonachtig op het mooie eiland Ameland en ben  getrouwd met Robert de Boer. Samen hebben wij 2 dochters, te weten Sietske en Angela. Sietske is 21 jaar en studeert Fiscaal- en Notarieel Recht aan de Rijks Universiteit in Groningen en Angela is 20  jaar en woont nu weer thuis, nadat ze de Middelbare opleiding Directiesecretaresse-/Medisch Secretaresse in Leeuwarden positief heeft afgerond.
Sinds maart 2010 ben ik werkzaam bij huisartsenpraktijk Jacobs/Lappenschaar in Ballum op Ameland als medicijnenbezorger waardoor ook mijn interesse in medicijnen ontstond. Want, ja! Je bezorgt ze wel, maar je hebt er helemaal geen verstand van. Tenslotte komt er wel heel wat bij kijken. Daardoor heb ik ervoor gekozen om de opleiding tot Apothekersassistent te gaan volgen bij Capabel Onderwijs Groep (Particuliere opleiding) te Leeuwarden. In augustus/september 2016 ben ik hiermee begonnen en hopelijk in februari /maart 2018 is dit alles met positief gevolg afgerond. Aangezien het heel moeilijk is om via deze opleiding (de meeste apotheken hebben een overeenkomst met het reguliere onderwijs) een stageplek te bemachtigen (heb heel Friesland en een groot gedeelte van Groningen gebeld) is het me uiteindelijk toch in Winsum gelukt, waarmee ik natuurlijk heel blij ben. Mijn stage staat gepland van 4 september 2017 t/m 20 maart 2018, dus tot die tijd zal ik op maandag en dinsdag met veel plezier aanwezig zijn als stagiaire in de apotheek in Winsum.

 

Nieuwtjes juli 2017

Praktijk Koekkoek:  is i.v.m. de vakantie gesloten van 31 juli tot en met 21 augustus.

Logopediepraktijk Ingrid van der Meulen:  Esmée de Roo, vierdejaarsstagiaire logopedie, was 11 juli voor het laatst. Ze heeft haar stage van 20 weken met een voldoende afgesloten en zal na de zomer nog haar bachelor thesis schrijven.

Fysiotherapie de Marne & Fysiotherapie GC Winsum
Even voorstellen...
Hallo allemaal,
Mijn naam is Wouter Silvis, ik woon in Groningen en vanaf juli kom ik het team van Fysiotherapie GC Winsum en de Marne versterken.  
Ik ben sinds 2014 fysiotherapeut en heb tijdens mijn opleiding al stage gelopen hier in de praktijk. Tot voor kort werkte ik in een grote particuliere praktijk in het oosten van de provincie en ook heb ik twee jaar in Beatrixoord (UMCG) op de afdeling voor Pijnrevalidatie gewerkt. Binnen het vak heb ik een brede interesse; onder andere voor (sport)revalidatie en de manuele therapie, waar ik momenteel een master voor volg.
In mijn vrije tijd geniet ik erg van fietsen, hardlopen en ook lees ik graag een boek. Ik heb erg veel zin om deel uit te gaan maken van het team!
Sportieve groet,
Wouter


Wouter Silvis 2

Nieuwtjes juni 2017

Themanieuwsbrief

Ieder half jaar verschijnt er een Themanieuwsbrief. De Themanieuwsbrief biedt veel  informatie over een bepaald onderwerp.
Het eerste thema is : Gezond ouder worden.
U kunt de Themanieuwsbrief lezen onder het menu: Themanieuwsbrief. Ook kunt het downloaden door middel van de link onderaan de pagina.
De Themanieuwsbrief ligt ook in alle wachtruimtes. U kunt een exemplaar mee naar huis nemen om het in alle rust door te lezen.
Wij wensen u veel leesplezier!


Fysiotherapie de Marne & GC Winsum
Het 3e Seizoen van de BEWEEG- en BELEEFTUIN  is zaterdag 27 mei officieel gestart. Deze dag werd georganiseerd door de buurtsportwerkers van Winsum  Vitaal.
Winsum Vitaal is een samenwerkingsverband tussen de maatschappelijke organisatie MJD, de Hoven en jongerenwerk Barkema en de Haan.
In de zonovergoten tuin bij De Hoven voerde wethouder Marc Verschuren het openingswoord voor de belangstellenden uit Winsum en directe omgeving.

beweegtuin2

  Na de openingsspeech werd de samenwerking tussen de gemeente Winsum, De Hoven & Fysiotherapie GC Winsum nogmaals bekrachtigd door het  tekenen van de nieuwe  samenwerkingsovereenkomst.

beweegtuin3


Vervolgens heeft wethouder Marc Verschuren tezamen met de jongste en de oudste bezoeker de officiële opening verricht d.m.v. het doorknippen van een sportlint. Hiermee is het startsein gegeven voor het nieuwe    sportieve seizoen van de Beweeg- en Beleeftuin.

beweegtuin

De rest van de middag stond in het teken van diverse workshops(Bewegen in de Beweeg- en Beleeftuin, Bootcamp en Yoga). Op deze wijze kon men kennismaken met het diverse aanbod en de mogelijkheden.
Voor de jongere bezoekers was er een klimwand, een springkussen en een levensgrote twister. Daarnaast waren er enkele stands van o.a. de fysiotherapie, de diëtiste en de buurtsportwerkers waar de bezoekers informatie konden ontvangen over bewegen en gezonde voeding.
Door het zeer warme weer viel het bezoekersaantal helaas wat tegen. Ben je geïnteresseerd om alsnog (alleen of met een cliënt/patiënt) een kijkje te nemen in de Beweeg- en Beleeftuin? Dat kan! De Beweegtuin is vrij toegankelijk.  Voor het     groepsgewijs bewegen in de tuin is het aan te raden contact met ons op te nemen     i.v.m. de beschikbaarheid van de Beweeg- en Beleeftuin.
Ook voor overige vragen kun je contact met ons opnemen.    
Informatie:    
Algemeen: Annetta Vink 06-10708483  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Bewegen onder begeleiding: Anke Bijma 0595-442255  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    
Uitbreiding Fysiotherapie de Marne & GC Winsum:
Per 1 juli a.s. komt Wouter Silvis ons team versterken. Wouter heeft in 2013 stage bij onze praktijk gelopen. Na zijn studie fysiotherapie is Wouter elders werkzaam geweest als fysiotherapeut en daarnaast gestart met de opleiding Manueel therapeut. In de volgende nieuwsbrief zal hij zich (opnieuw) voorstellen.
Wouter gaat naast de zaterdagdienst ook de dinsdagochtend in Winsum, de dinsdagmiddag in Leens en de vrijdag in Winsum aan de slag. Hans Aalders zal de dinsdagochtend dan niet meer in Winsum aanwezig zijn, maar in Leens werken.

Rianne van den Berg geslaagd voor haar Master Bekkenfysiotherapie!
Vanaf juli draagt Rianne officieel de titel MSc (Master of Science). In september/oktober zal ze tevens in het Centraal Kwaliteits Register Bekkenfysiotherapie van het KNGF staan ingeschreven.
Hoewel Rianne hoofdzakelijk in de vestigingen Wehe-den Hoorn, Leens en Kloosterburen werkt, kunnen ook in Winsum behandelingen worden aangevraagd en ingepland.

Rianne 2

Nieuwtjes mei 2017

Huisartsen:
Even voorstellen: Ik ben Silvia Wieringa de nieuwe doktersassistente in de praktijk!
Van ver kom ik niet, ik woon namelijk in Warffum. Samen met mijn vriend en ons zoontje van 7 maanden.
In eerste instantie ben ik hier nog de hele zomer te vinden op alle dagen behalve de vrijdag, dus mij tegenkomen zal niet vreemd zijn. Ik vind het een leuke praktijk met gezellige collega's dus hoop hier nog een hele    leuke tijd te hebben!

silvia
Silvia

Even voorstellen:
Hallo, leuk dat ik me via deze weg aan jullie kan voorstellen! Mijn naam is Gineke de Jager en ik zit nu in het derde en laatste jaar van mijn huisartsopleiding. Ik zal tot oktober bij Wytze Mansholt in de leer gaan :)
Na mijn studie geneeskunde heb ik een paar jaar in het ziekenhuis gewerkt. Hier heb ik ontdekt dat dat niet is wat ik wil en zodoende ben ik in maart 2015 begonnen met de opleiding tot huisarts. En nog steeds ben ik erg blij met deze keuze! De dagelijkse verscheidenheid aan klachten en mensen zal mij nooit gaan vervelen. Wat moeten jullie verder nog over mij weten: over het algemeen vrolijk en te porren voor een geintje, ik    houd van reizen en voor mij onbekende plekken opzoeken. Toch voel ik me altijd weer thuis als ik terug ben in het zo overbekende Groningen! Verder kun je me regelmatig hardlopend, fietsend of basketballend aantreffen. Ik heb vertrouwen in een mooie, leerzame tijd bij jullie en als jullie nog wat meer willen weten; vraag maar raak!
Groet, Gineke

Samenwerking tussen de disciplines in het Gezondheidscentrum
E
en voorbeeld: Een vrouw van 68 maakt een afspraak met mij (Anneke van der Vegt-  (bekkenbodem)fysiotherapeut) omdat ze last heeft van haar nek.
Bij onderzoek zie ik dat ze de spieren in haar hals en nek erg gespannen heeft. Ze heeft een “hoge’ ademhaling, en ze is wat hees. Ze vertelt dat ze bij veel praten altijd moe wordt, en dat dan ook haar heesheid begint.
We gaan ontspanningsoefeningen doen en ik leg haar uit dat als ze haar kruintje naar boven duwt ze de spieren in de nek wat uitrekt, waardoor ze meer ruimte krijgen. Dit kan ze zowel liggend, zittend als staand doen.
Verder vertel ik haar dat de halsspieren ook ingeschakeld kunnen worden bij de ademhaling, maar dat dat enkel bij inspanning handig is. Zij houdt haar borst erg gespannen bij de ademing ,waardoor de hals- en nekspieren overbelast kunnen worden, en ook pijn kunnen veroorzaken.
Na enig oefenen lukt het mevrouw om de schouders en nek meer te ontspannen  tijdens de ademing. Tijdens het praten gaat het ademen telkens weer in haar automatisme: ze gaat weer ‘hoog’ ademen en gebruikt daarbij haar stem niet goed, waardoor de heesheid weer optreedt.
Nu de nekklachten verbeterd zijn, haar houding en spieren soepeler lijkt het me een goed idee mevrouw voor te stellen naar de logopedist te gaan om te leren hoe ze haar stem kan gebruiken zonder hees te worden…    ….waarna mevrouw met bovenstaand verhaal bij mij ( Ingrid van der Meulen,logopedist) binnenkomt. Uit mijn logopedisch onderzoek blijkt er inderdaad tijdens spreken een hoge ademing te zijn, waarbij de kaken wat geklemd blijven. Mevrouw beschrijft dat ze vaak het gevoel heeft dat er iets in haar keel zit, soms lijkt het slikken ook wat moeilijker te gaan. Na veel praten nemen deze klachten toe.
Wanneer we besluiten om hiervoor oefeningen te gaan doen, zijn die gericht op het bewust maken van de basis van de adem voor de stem, verbetering van ademsteun en verdelen van de adem tijdens spreken. De ontspanningsoefeningen van de fysiotherapeut worden uitgebreid met ontspanning in kaken, lippen en tong. Vervolgens wordt een meer ontspannen stemgeving geoefend. Dit alles wordt ondersteund met ontspannen bubbelen door de resonansbuis.
De oefeningen worden zo snel mogelijk omgezet naar de dagelijkse situaties. Mevrouw wordt zich meer bewust van haar eigen invloed op adem en stem, waardoor de heesheid al sterk vermindert. Het gespannen gevoel in de keel is na enkele weken nagenoeg weg.

Anneke van der Vegt, Van der Vegt Fysiotherapie 
Ingrid van der Meulen, logopedist

Fysiotherapie de Marne & Fysiotherapie GC Winsum 
Intervisie
I.v.m. het verbeteren van de kwaliteit is vanuit de beroepsgroep het KNGF Plusprogramma geïnitieerd, Intervisie is hier een belangrijk onderdeel van. Het KNGF Plusprogramma is er op gericht om praktijken te faciliteren, die een plusovereenkomst met Zilveren Kruis Achmea (ZK) willen afsluiten. Dit betreft bestaande Plus (effectiviteit) praktijken als praktijken die deze status willen bereiken.
Inmiddels hebben we eind vorig jaar al intervisie gedaan. Tijdens de intervisie wordt o.a. een filmpje van de patiënt en hulpverlener in actie gedeeld met de collegea. In een groep van 8 collegae wordt het functioneren van de hulpverlener besproken. Spannend maar eigenlijk ook wel zinvol. Je krijgt een kijkje in de behandelkamer van je collegae en er is genoeg stof om over te praten!
Dit jaar doen we dat 3 maal 2,5 uur, iedereen die een pluspraktijk wil blijven.  
Hans en Jellina leiden  tevens deze cursussen als coach, o.a. in Friesland bij verschillende praktijken.
Tevens moeten ze zelf ook in een groep de intervisie doen o.l.v. een andere coach.

Nieuwtjes april 2017

Praktijk Koekkoek: Marlene Koekkoek heeft de opleiding Sensorimotor Psychotherapy Level 1 van Dr. Pat Ogden afgerond (www.sensorimotorpsychotherapy.org). Het is een lichaamsgeoriënteerde psychotherapie die direct werkt met de lichamelijke (verdedigings)reacties die ontstaan bij schokkende gebeurtenissen ( freeze-fight-flight-submit ). Sensorimotor psychotherapie is een praat therapie met een sterke focus op fysiek in het hier en nu zijn. De lichamelijke en emotionele impact van het trauma wordt hierdoor meer duidelijk. De techniek is mede gebaseerd op neurofysiologisch onderzoek over traumatisering (ontregeling van het stressmechanisme), hechtingstheorieën en mindfulness. Het is een 12 daagse opleiding geweest. Erg leuk en leerzaam en ik kan er in mijn behandeling goed gebruik van maken.

   
De huisartsenpost gaat per 1 april 2018 verdwijnen uit het GCW!!.
In hoeverre een beperkte openstelling in het weekend nog tot de mogelijkheden behoort, wordt onderzocht.De laatste puntjes worden op de i gezet m.b.t. het jaar/actieplan 2017 n.a.v. ons meerjaren beleidsplan. Voor alle disciplines staan er aandachtspunten en acties in.

Even  voorstellen wijkverpleegkundige:
Hallo, mijn naam is Tim van Kooten, ik ben 26 jaar en kom uit Amsterdam.
Ik ben sinds september afgestudeerd als HBO verpleegkundige en heb gestudeerd in Utrecht.
Vanaf half februari ben ik team Winsum (binnen) komen versterken als wijkverpleegkundige.

tim

 

 Wijziging inloopspreekuur Maatschappelijk werk en Mantelzorgondersteuning

Met ingang van 1 april zijn de inloopspreekuren van zowel het Maatschappelijk werk, Mantelzorgondersteuning en Sociaal Raadsliedenwerk elke woensdagmorgen van 10 tot 11 uur in het Gezondheidscentrum Winsum. Tijdens het spreekuur zijn we telefonisch bereikbaar via 0595-443516.

Hiermee komt het Mantelzorgspreekuur in de Blauwe Schuit op dinsdagmorgen te vervallen.Steunpunt Mantelzorg
Monica Blom
06-48874339
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maatschappelijk werk/ Sociaal raadsliedenwerk
Van maandag t/m vrijdag bereikbaar via 085- 0438330
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klachtenfunctionaris binnen het GC Winsum

Bent u ontevreden over de zorg die u heeft gekregen in het Gezondheidscentrum Winsum? Bent u van  mening dat het beter kan? Denkt u dat het nodig is  om een klacht in te dienen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met  onze klachtenfunctionaris, mevrouw H.J. Mast (Hilly). Zij is  speciaal voor u bedoeld:  om u op een laagdrempelige en prettige manier te helpen wanneer u ontevreden bent over de zorg en dit wilt    aankaarten.  Hulp van de klachtenfunctionaris is gratis.
De benadering van de klachtenfunctionari zal open en persoonlijk zijn; in lijn met de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg die sinds kort van kracht is. U kunt uw verhaal kwijt, en aangeven hoe u het anders gewenst had. Daarna zal bezien worden hoe uw klacht het beste behandeld kan worden. De functionaris zal daarbij faciliteren, bemiddelen en/of richtinggevend handelen.
Wilt u een klacht indienen? Dat kan op diverse manieren. Laat bijvoorbeeld een bericht of klacht achter in de rode klachtenbus in de hal van het  Gezondheidscentrum. Of download het klachtenformulier van de website van ons centrum en stuur het aan de klachtenfunctionaris per mail of post. Het mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en het postadres is Meeden 3B, 9951 HZ te Winsum. Nota Bene: Vermeld altijd een telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.


Hilly Mast
HIlly Mast

Nieuwe medewerker in de dietistenpraktijk: Per 1 maart komt Fleur van Huffelen in dienst bij  Dietistenpraktijk Pelster & Vos. Zij zal spreekuren doen in Winsum op vrijdag en gaat ook werken aan recepten ontwikkelen voor onze website en mogelijk voorlichtingen opzetten. Hallo, ik ben Fleur van Huffelen. Ben 22 jaar oud, en woonachtig in de stad Groningen. Ik ben blij dat ik vanaf maart werkzaam zal zijn als diëtist bij diëtistenpraktijk Pelster & Vos. Ik heb er erg veel zin in.Wat ik belangrijk vind is dat de patiënt zich gehoord voelt. Iedereen is uniek, en heeft zijn eigen verhaal.
Daarom vind ik advies op maat heel belangrijk.Voeding is mijn passie, en dat kan ook niet anders als diëtist. Ik houd van koken, en geniet van het uitproberen van nieuwe recepten.
Mijn afstudeerstage heb ik op de Galapagos eilanden (Ecuador) gedaan, en dat brengt me bij een andere hobby: Reizen.
Ik hou er van om andere steden en plekken te bezoeken, nieuwe mensen te ntmoeten en andere culturen te ontdekken. Graag tot ziens!


fleur

Nieuwe medewerkers huisartsenpraktijk

Neuwe praktijk ondersteunster in de huisartsenpraktijk:
Mijn naam is Cheryl  Rokette, geboren in Suriname. Sinds 1980 ben in woonachtig in Groningen. Vanaf 1 december ben in ik in dienst gekomen in de praktijk. Ik zal op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag werkzaam zijn in de praktijk als praktijkverpleegkundige.
In 1997 heb ik de HBO-V afgerond als verpleegkundige en heb binnen verschillende organisatie gewerkt en met veel plezier. Ik wilde mij verder ontwikkelen en kreeg een aanbod van Thuiszorg Groningen om de opleiding tot POH te volgen. In 2006 heb  ik de opleiding afgerond in Groningen en aan de Hanze Connect. Via thuiszorg Groningen ben ik als POH gestart met een pilot diabetes
en ben toen als POH praktijkverpleegkundige  bij verschillende huisartsen in Groningen aan de slag gegaan.
Wegens een reorganisatie van Thuiszorg Groningen ben ik toen overgenomen door de huisartsen.
Heb gedurende 8 jaar gewerkt als POH en wegens veranderingen in de praktijk, heb ik met name gewerkt bij verschillende thuiszorg organisaties in Groningen.
Toch miste ik mijn baan als POH en ik heb gelukkig een prettige en leerzame werkplek gevonden hier in Winsum.
Activiteiten waar ik mij graag mee bezig hou is; lezen, fietsen, wandelen ,reizen, film kijken, met mijn  vriend, vrienden en familie.


Even voorstellen nieuwe doktersassistente: Hallo allemaal,
Ik wil mij graag even voorstellen: Ik ben Angela Stenekes, getrouwd en moeder van 3 kinderen en woon in Winsum.
Sinds 1998 ben ik werkzaam als doktersassistente en versterk sinds maandag 30 januari het team in Winsum.
Al voelt het voor mij alsof ik er al jaren werk, maar dat is een goed teken volgens mij!
Als jullie meer van mij willen weten, schroom dan niet en vraag gerust.


Angela
Angela

Expositie Jan F Bogema

Jan F. Bogema (Ter Apel) is op 11 mei 1939 geboren te Usquert in Noord-Groningen.
Veelvuldige bezoeken aan musea (o.l.v. Ekke Kleima) tijdens zijn periode op de Hogere Burgerschool te Warffum, zijn van blijvende invloed geweest.

Als lid van Stichting Museum Klooster te Ter Apel organiseerde hij tentoonstellingen moderne kunst en onderhield hij contacten met kunstenaars.
Eind jaren tachtig is hij zelf begonnen te schilderen.
Zijn landschappen zij vrij figuratief geschilderd in een stijl die verwant is aan het Duitse expressionisme en met die van De Ploeg uit Groningen.
Hij vangt de wonderschone Groninger dorpjes in felle kleuren, die soms van het doek lijken te spatten.

In zijn schilderijen combineert hij een tekenachtige stijl in de bebouwing met een lossere toets in het landschap. De persoonlijke schilderijen zijn veel vrijer geschilderd; geënt op bestaande vormen en op innerlijke gevoelens in relatie met de buitenwereld.
Jan Bogema exposeert in het Gezondheidscentrum Winsum van 14 augustus tot 14 november 2017.
De werken hangen op de begane grond en de eerste verdieping en zijn doordeweeks te bekijken tijdens kantooruren.

Informatie van het Wmo-loket
Wat kan de verpleegkundige met sociale taken voor u betekenen?

De zorg verandert en wordt er niet gemakkelijker op. Dat kan bepaalde vragen oproepen. Met deze vragen zou u dan gemakkelijk bij iemand terecht moeten kunnen. Bij iemand die weet hoe het werkt en die snel en dichtbij te bereiken is. Daarvoor heeft de gemeente de verpleegkundige met sociale taken aangesteld. De verpleegkundige is er voor u!
De verpleegkundige met sociale taken is er om samen met u te zoeken naar de zorg, die u nodig heeft. Maar zij kan ook langskomen als u zich zorgen maakt over iemand anders.

De verpleegkundige:
•    denkt mee over de zorg…
•    is makkelijk en dichtbij te bereiken…
•    aan de zorg zijn geen kosten verbonden…
•    helpt als u zich zorgen maakt over anderen…
•    werkt vanuit wat u kunt en wilt… In de gemeente Winsum zijn twee verpleegkundigen: Ineke en Dieuwke.

Zij werken nauw samen met het Wmo-loket en de huisartsen. En met andere hulpverleners- en instanties maar ook vrijwilligersorganisaties. De verpleegkundigen werken onafhankelijk: hun diensten zijn voor u kosteloos en u zit nergens aan vast.

ineke wolters  Ineke Wolters
Contactgegevens:
Woont u in (in de buurt van) Winsum, Sauwerd of Adorp?
Neemt u dan contact op met Ineke Wolters, telefoon: 06- 13113779,
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dieuwke Verelst  Dieuwke Verelst

Woont u in (de buurt van) Ezinge, Garnwerd, Baflo of Den Andel?

Dan kunt u bellen met Dieuwke Verelst, telefoon: 06-54683586,
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De verpleegkundige met sociale taken werkt in opdracht van en samen met het Wmo-loket Winsum. Wmo-loket Winsum, Hoofdstraat W. 70, telefoon: 0595-447760, e-mail: www.winsum.nl

 

Jongerenwerk Barkema en de Haan

Jongerenwerk Barkema & De Haan is een gespecialiseerd bedrijf uit Noord Groningen.
Vanuit een heldere visie bieden zij maatwerk op het gebied van jongerenwerk.
Zij werken samen met gemeenten, instellingen en bovenal met de jongeren. Natuurlijk is geen opdracht gelijk aan een andere. Met hun visie als uitgangspunt, bieden ze voor elke klus een resultaatgerichte oplossing.
Jongerenwerk Barkema & De Haan bestaat uit een creatief, betrouwbaar en gedreven team met een flinke hoeveelheid relevante ervaring en scholing.
Onderstaande site geeft u inzicht in hun bedrijf, de visie en hun werk . Mochten er onverhoopt toch nog vragen zijn, dan zijn ze vanzelfsprekend bereid om u duidelijkheid te geven.

Adres:
Kruisstraat 2
9953 PL Baflo
0595-423907
www.jongerenwerk.com
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Exposanten gevraagd

Het Gezondheidscentrum Winsum biedt kunstenaars en hobbyisten de ruimte om hun werken (op eigen risico) te exposeren. Op de begane grond en de eertse verdieping is ruimte voor maximaal 25 werken. Tijdens kantooruren zijn de werken te bezichtigen. Via de mail: gcwinsum@kpnplanet. nl   kunt u zich opgeven.